Your Rainbow Panorama: o uriaşă pasarelă colorată, pe un acoperiş din Danemarca

Atingerea curcubeului nu a fost niciodată mai uşoară!  Your Rainbow Panorama (Panorama ta Curcubeu) realizată de către artistul islandez Olafur Eliasson, este o pasarelă circulară, care se află deasupra Muzeului de Artă ARoS  din Aarhus, Danemarca,  şi oferă vizitatorilor săi o vedere de 360 ​​° a oraşului, în culorile curcubeului.

Lucrarea artistului este de 150 de metri lungime, 3 metri lăţime şi 3 metri înălțime, are un diametru de 52 de metri şi este montată pe coloane zvelte 3,5 metri deasupra suprafeței  acoperişului  muzeului.

Panorama ta curcubeu intră într-un dialog cu arhitectura existentă şi întăreşte ceea ce este asigurat în prealabil, adică punctul de vedere al oraşului. Am creat un spaţiu care, practic, şterge graniţele dintre interior şi exterior – în cazul în care oamenii devin un pic nesiguri dacă au păşit într-o lucrare sau într-o  parte a muzeului. Aceasta incertitudine este importantă pentru mine, deoarece încurajează pe oameni să gândească şi să simtă dincolo de limitele în care sunt obişnuiţi , spune artistul.

[ sursa olafureliasson.net ]