The Panic Room – o cameră de hotel decorată în graffiti

The Panic Room este unul din cele șase dormitoare ale Hotelului Au Vieux Panier, din Marsilia, Franța, unde camerele sunt renovate în mod regulat de către diferiți artişti.

Instalația de față aparține artistului graffiti francez TILT, ce inundă în culoare și graffiti decorul unei jumătăți de camere de hotel, lăsând cealaltă jumătate complet goală, de un alb imaculat. O linie clară împarte camera și dincolo de aceasta, totul este acoperit de graffiti, inclusiv lenjeria de pat, perdelele si mobilierul.

Atunci când Jess, proprietarul Hotelului „Au Vieux Panier”, m-a solicitat să decorez această cameră, i-am spus de prima dată că nu am fost interesat a face doar decor în cameră ci am vrut să creez ceva care să arate mai mult a instalație. M-am gândit la această cameră ca la o pânză uriașă, unde am nevoie să concep o compoziție şi să mă joc cu partea alba goală a camerei pentru a accentua mai mult ideea de haos și contrast.

A fost nevoie de o săptămână pentru a face totul, încercând să evidenţiez ideea de exagerare a tot ceea ce se poate vedea, de obicei, în unele locuri abandonate: mult prea multe etichete, prea multe fraze, scurgeri de vopsea …

Ceea ce am vrut de asemenea să arăt este că oamenii pot aprecia orice tip de graffiti, chiar mai mult cel de bază, cel mai urât , acesta fiind doar o chestiune de punct de vedere.

[ sursa dezeen.com ]