Spatiul folosit la maxim: Casa OH, in Japonia

Proiectata de Atelier Tekuto (Yasuhiro Yamashita) din Japonia, aceasta casa este cu 1,5 metri mai mica decat drumul din fata si a fost construita pe un teren denivelat. Chiar daca exteriorul sau pare sa sugereze ca aceasta casa nu este spatioasa, arhitectii spun ca in acest caz, situatia  difera: „La intrarea intr-un spatiu, ochii omului masoara inconstient distanta in linii perpendiculare. Astfel, casa OH dispune de plafoane multilaterale, care surprind, dand senzatia de un spatiu mai mare in interior decat la exteriorul casei „.

Proprietarii si-au dorit un loc linistit si privat, care a insemnat, de asemenea, perspective obstructionate ale interiorului dinspre strada.Yasuhiro Yamashita spune ca solutia aleasa nu numai ca  „a raspuns cerintelor clientului, pentru a evita sa fie vazut din afara, si chiar a facut ferestrele sa poata fi cat mai mari posibile” .

Interiorul dispune de cateva idei originale ce merita descoperite, cum ar fi mobilierul suspendat pentru spatiu suplimentar de depozitare si masa care atarna din tavan.