Salonul de Fotografie București

Salonul de fotografie București își deschide porțile pe 11 iunie la The Ark-Bursa Mărfurilor, Calea Rahovei colț cu Uranus, intrând, din prima sa zi, în circuitul de vizitare a Nopții Albe a Galeriilor. Salonul se desfășoară pe perioada a trei zile – 11-13 iunie.

Loc de întâlnire a marilor mărci, a fotografilor și amatorilor de fotografie, Salonul reprezintă un prilej de informare, echipare și schimb de idei. În cadrul evenimentului, amatorii și profesioniștii pot testa și achiziționa ultimele noutăți din domeniu. La standurile care poartă însemnele celor mai importante nume de pe piață, cum ar fi F64, Dynaphos, Foto Hobby, Imatech, Photosetup, Square Media, Viste Fotografia pot fi găsite marile mărci ale lumii imaginii: Nikon, Canon, Epson, HP, Manfrotto, Kata, Hiti, etc.

Nu vor lipsi soluțiile de printare și înrămare, ilustrate de ArtPoster și Kodex, și nici publicațiile din domeniu, cum ar fi revista igloo și volumele publicate de igloomedia, sau albumele expuse de Cărturești.

Salonul de Fotografie propune, de asemenea, un program de întâlniri, cursuri, expoziții, demonstrații:

•    Foto4ALL este o expoziție cu vânzare, organizată în interesul fotografilor, a cărei țintă este aceea de a încuraja atât talentele emergente, cât și artiștii recunoscuți să expună și să își vândă lucrările. 20 de fotografi vor expune 60 de lucrări la Foto4ALL, în perioada 11-16 iunie. Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 11 iunie, orele 19.00.

•    Salonul de Fotografie organizează, în parteneriat cu Imatech 3, cursuri de fotografie pe toată perioada Salonului: High End Photography – Estetică și Tehnologie – 11 iunie, Oglinda – 12 iunie, Imponderabil – 13 iunie.

•    În parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România, Salonul de Fotografie prezintă printul în relief, o tehnologie pentru persoanele cu deficiențe vizuale. O serie de lucrări selectate din expoziția Foto4ALL vor fi prezentate publicului interesat sub forma printului în relief. Lucrările vor fi folosite, ulterior, de către Asociație în scopuri didactice.

•    Fototrend – este genericul sub care studioul foto amenajat de Dynaphos în cadrul Salonului organizează, pe perioada celor trei zile, ședințe foto atât pentru publicul amator, cât și pentru celebritățile care vor fi prezente la salon. Urmăriți programul Fototrend de la Salonul de Fotografie pentru a putea asista sau poza la sesiunile de aici!

Date de reținut:

Conferință de presă: vineri, 11 iunie, orele 12.30, The ARK-Bursa Mărfurilor, Calea Rahovei 196A, vis-a-vis de Piața de Flori Coșbuc.

Deschiderea oficială a Salonului de Fotografie și vernisajul Expoziției Foto4ALL: vineri, 11 iunie, orele 19.00, The ARK-Bursa Mărfurilor. Evenimentul va fi urmat de o degustare de vin franțuzesc din regiunea Languedoc-Roussillon, oferită de Vinares Distribution România.

Program de vizitare a Salonului și Expoziției:
Vineri, 11 iunie: 12.00 – 04.00 (Noaptea Albă a Galeriilor)
Sâmbătă, 12 iunie: 11.00 – 20.00
Duminică, 13 iunie: 11.00 – 18.00

Contact presă:

Șerban Mestecăneanu
0722 585 993
serban.mestecaneanu@salonfoto.ro

www.salonfoto.ro

[sursa: igloo.ro]