Roll it – Casa experimentala

Roll it este o casa experimentala interesanta, ce  a rezultat din colaborarea dintre diferite institutii din cadrul Universitatii din Karlsruhe. Acest design este un prototip modular cilindric, care ofera un spatiu flexibil, in cadrul unei locuinte minime. Trei sectiuni diferite sunt dedicate unor nevoi functionale diferite : exista un pat si un loc de luat masa intr-o sectiune , un cilindru pentru exercitii , si o bucatarie cu o chiuveta in ultima sectiune.

Din punct de vedere structural, prototipul include la invelisul exterior patru inele ce sustin coaja interioara rigida. O membrana translucida invaluie intreaga forma si serveste ca spatiu publicitar pentru sponsori. Sipci subtiri de lem sunt atasate la membrana, pentru a forma suprafata de rulare a dispozitivului.

Invelisul interior este format dintr-o serie de panouri laminate OSB, fiecare de 15 mm grosime, care acopera inelele de sprijin. Deschiderile circulare din peretii laterali permit sa intre lumina in structura,si o deschidere mare la unul din capetele cilindrului  serveste ca intrare.