Riverside Clubhouse – o casă modernă în mijlocul naturii, în China

Această clădire este realizată de către cei de la TAO ( Trace Architecture Office) și este situată în Yancheng, Jiangsu, China. Înconjurat de un parc şi un teren de sport,  proiectul clădirii a fost dezvoltat în strânsă legătură cu mediul său. Folosirea sticlei in definirea designului acestei case a fost opțiunea cea mai potrivită pentru arhitecți:

Răspunzând la linia orizontală a peisajului înconjurător şi a copacilor de pe sit, clădirea este concepută într-o formă liniară şi îndoită. Este în zig-zaguri şi flexibilă, uneori apropiindu-se de pământ, alteori plutind în aer. În timp ce interiorul casei oferă vizitatorilor perspective la nivele și unghiuri diferite, oferă, de asemenea, impresia că arhitectura clădirii atinge situl într-o formă foarte ușoară, creând astfel o subtilitate. Solul moale prezent pe sit de asemenea, face ca această formă plutitoare a casei să fie structural rezonabilă. 

[ sursa freshome.com ]