Reconversia unei vechi cladiri industriale in Danemarca

Firma daneza Holgaard Arkitekter au renovat o veche cladire industriala din portul din Copenhaga, pentru a crea un complex de locuinte. Astfel, vechea fatada a fost complet inlaturata si inlocuita cu o noua fatada transparenta de sticla, incadrata in broz aluminiu, dand un nou caracter cladirii.

Numit The A-House, proiectul insumeaza 200 de apartamente deservite cu zece unitati pentru magazine, spalatorie, cafenele si o sala de gimnastica.

In timpul derularii conceptului, s-a acordat o mare atentie realizarii unui complex care sa prezinte o gama larga de tipuri de locuinte, astfel A-House contine o mare varietate de tipuri de locuinte, fiecare dintre ele destinate unor categorii sociale de oameni.

Reconversia a dus catre o atentie sporita spatiilor deschise, de recreere, si in acest sens, acoperisul este construit ca un peisaj de 4000 mp, cu dealuri, pasuni si terase.