Radu Teaca. Proiecte 1990 – 2010

Cel mai nou album din colectia iglooprofil este cel dedicat lucrarilor realizate de Radu Teaca in ultimii 20 de ani, prezentand proiecte de arhitectura si design interior caracterizate prin vigilenta, tensiune, provocare si complexitate.

Preocuparea pentru detaliu, pentru imagine si stil este o trasatura fundamentala a creatiei sale, Radu Teaca dovedindu-se unul dintre putinii arhitecti care se implica puternic in concretizarea proiectelor, tocmai pentru a se asigura de respectarea desenului initial. Nu ii plac compromisurile si incearca sa aiba de-a face cu cat mai putine: cum obiectul de arhitectura este conceput si abordat principial in termeni estetici, orice modificare ii poate afecta echilibrul si coerenta totala. “Arhitectura trebuie sa isi propuna reguli cat mai complexe si mai multe. Cu cât raspunde mai multor reguli si cerinte, cu atat este mai buna”, declara el insusi intr-un interviu.

Conducator al unui birou de proiectare cu multe realizari si premii, Radu Teaca este si profesor la Universitatea de Arhitectura “Ion Mincu” din Bucuresti, unde incearca sa le dezvolte studentilor interesul pentru desen si schita.

Cu acest album, Radu Teaca a castigat Premiul Sectiunii Carte de Arhitectura in cadrul Anualei de Arhitectura Bucuresti, editia 2010, ce s-a desfasurat in perioada 2-9 iulie anul acesta.

[articol preluat: igloo.ro]