Povestea uimitoare a caselor prefabricate – case livrate pe o remorca

Editura Taschen a lansat in aceasta vara un nou album Prefab Houses realizat de autorii Peter Gössel, Arnt Cobbers si Oliver Jahn.

Un Prefab este o casa produsa in serie, construita intr-o fabrica si asamblata pe sit in cateva zile sau saptamani. Odata privita ca o solutie ieftina si usoara pentru problemele urgente de locuire, casa prefabricata a evoluat, devenind un sinonim pentru proiectarea ambitioasa si solutiile de detaliu mai sofisticate.

Istoria uimitoare a caselor prefabricate a inceput in Anglia in anii 1830 cu un kit de constructie pentru emigrantii care se deplasau in Australia. Chiar si astazi, casele prefabricate ofera un procent ridicat al spatiilor de locuit in multe tari ale lumii. Aceasta carte prezinta o antologie de case prefabricate din SUA, prin Europa spre Asia si Africa, oferind o introspectie in diversele componente prefabricate industrial, dificultatile de livrare la sit-ul de constructie, precum si complexitatea lucrarilor de ansamblare si de finalizare. Urmarind o legatura intre modernism si industrializare care a evoluat pentru a produce solutii de prefabricare de ultima ora, cartea ofera, de asemenea, o compilatie unica de case prefabricate realizate de arhitecti de talie internationala, precum si o colectie de locuinte de succes fabricate in afara sit-ului, pentru o viata moderna de zi cu zi .

Cititorii vor gasi, de asemenea, detalii de contact relevante pentru furnizori si producatori.