“Personalizeaza mediul tau de viata” – International Design Award 2011

Firmele REHAU si Hettich lanseaza in cel de-al 8-lea an consecutiv concursul cu premii International Design Award 2011. Pâna la data de 31 Ianuarie 2011 orice student din cadrul Facultatii de Arhitectura si Design poate sa trimita online un proiect de arhitectura interioara sau un concept / o solutie de mobila si / sau sisteme de mobilier din sfera de locuit (living, dormitor si bucatarie) si spatiu de birou.

In cadrul concursului International Design Award 2011 sunt cautate concepte / proiecte inovatoare, multifunctionale si creative de arhitectura de interior, la fel si proiecte de mobila sau sisteme pentru mobilier, care sunt orientate care viitor si care se diferentiaza fata de aplicatiile clasice. Aceste concepte trebuie sa se refere la trei domenii living / dormitor, bucatarie si birou si prin design-ul lor dar mai ales prin inteligenta lor tehnica, vor gasi o rezolvare pentru aria conflictuala situata intre spatiul de locuit si spatiul de birou.

La acest concurs pot participa studentii Facultatilor de Arhitectura si Design individual sau pe grupe de ateliere. Primele zece facultati care vor publica si vor trimite lucrarile, vor primii la sfârsitul competitiei un ajutor financiar in valoare de 500 Euro. Transmiterea proiectelor se va face sub forma electronica incepând cu acest an. „Aceasta este o modalitate mai accesibila si ieftina pentru studenti. Cu acest concept nou de transmitere electronica a proiectelor, se va genera o crestere considerabila a numarului de proiecte din intreaga lume” afirma Andreas Albig, Sef Departament Mobila al Firmei REHAU.

Un juriu international va evalua proiectele si va anunta premiantii pe data de 1si 2 Martie 2011 la Muzeul MARTa in Herford. Cele mai bune cinci proiecte vor fi premiate cu International Design Award 2011 si vor primii un premiu in valoare de 2000 Euro fiecare.

Decernarea premiilor va avea loc la Universitatea de care apartine fiecare premiant, in prezenta reprezentantior Firmelor Hettich si REHAU, impreuna cu Rectoratul Universitatii. „Pâna acum, decernarea oficiala a premiilor a avut loc cu regularitate la Târgul Interzum din Köln. Caracterul international al acestei competitii este sublimiat si de faptul ca, decernarea premiilor s-a mutat in tarile de unde provin câstigatorii” declara Wolfgang Steib, Şef al Departamentului de Marketing si Comercial la Firmei Hettich. In plus, pentru primele 50 de proiecte se vor acorda diplome de merit.

Gasiti modalitatea de a va inscrie la aceasta competitie accesând pagina oficiala a concursului: www.internationaldesignaward.com