Paviloane pentru competiţiile olimpice de tir, Londra 2012

Firma de proiectare englezo-germană, Magma Architecture, a realizat aceste trei pavilioane ce au găzduit competiţiile olimpice de tir desfășurate anul trecut la Londra. Fatadele  și interioarele  reflectă starea veselă de spirit, dată de acest eveniment şi de dinamica tirului sportiv.

Design-ul expresiv al pavilioanelor include trei volume acoperite în întregime într-o membrană din PVC dublu curbată. Golurile superioare roşii, turcoaz si roz vor servi ca orificii de ventilaţie, în timp ce cele de la baza solului vor marca intrările.

Clientul, Autoritatea de Dezvoltare Olimpică (ODA), a vrut ca acest proiect să fie unul sustenabil, astfel încât aceste spaţii temporare vor fi reutilizate pentru Jocurile Commonwealth din 2014, desfășurate în Glasgow şi pot fi ulterior refolosite sau reciclate.

Cele trei corturi sunt ridicate la Cazarma Arsenalului Regal din Woolwich, Londra, și sunt dotate cu orificii rotunde roşii, albastre şi roz, care atrag ventilaţia în fiecare dintre locurile amenajate pentru competiții, şi crează, de asemenea,  noduri de tensiune pentru structura de oţel de sub membrana albă din PVC.

Proiectul a fost inspirat din dorinţa de a evoca experiența debitului şi preciziei inerente în tirul sportiv, printr-un spațiu curbat, dinamic.

Esențial în munca noastră este experimentarea în dinamica spaţială. Acest lucru generează un limbaj care simţim că articulează şi reflectă mai bine, eterogenitatea oraşelor noastre şi a culturii globale. Căutăm să fim parte a unei noi paradigme în arhitectură – una care este expresionistă, cu rădăcini în forma non-lineară facilitată de materiale și tehnologii de ultimă generaţie. – Martin Ostermann & Lena Kleinheinz – Magma Architecture

PROIECTMagma Architecture

AMPLASAMENT: Londra, Anglia

SUPRAFAȚĂ LA SOL: 14.305 mp

FOTOGRAFII:  J.L. Diehl, Magma Architecture