Oras Temporar – pavilion de vanzari in Hefei, China

Biroul chinez de proiectare Vector Architects au realizat un pavilion de vanzari pentru un sit de constructii in Hefei, China. Ca multe alte orase din China, Hefei trece printr-o transformare rapida, tesatura urbana originala fiind dezintegrata si inlocuita cu blocuri gigantice de structuri si forme anonime . Multe cartiere au fost demolate si multe sit-uri sunt in constructie.

Proiectul consta in realizarea a mai multor volume cubice imbracate in otel Cortel, ce sunt legate prin o serie de curti alaturate si sunt dispuse de-a lungul unei laturi a sit-ului de constructii.

Numit Momentery City (Oras Temporar), proiectul isi propune sa elimine zgomotul si praful din zona de dezvoltare, dar sa atraga prin mai multe elemente placute din imprejurimi, cum ar fi vantul, apa si vegetatia, fenomene de moment ce creaza o amintire care dureaza. Fiecare dintre curtile inserate intre spatiul interior si mediul urban exterior, adaposteste unul dintre aceste fenomene, devenind legaturi vizuale intre spatiul construit si oras. Capetele curtilor sunt inchise de ecrane din fibra de sticla dublu-stratificate, ce filtreaza lumina, astfel incat ele par neutre si translucide din strada, dar colorate din interior.

[ via archdaily ]