Natura prefabricata, Spania

Construita in trei luni si ansamblata in trei zile, aceasta casa de vacanta, numita Natura prefabricata, este situata in localitatea Cedeira din Spania, si este realizata de echipa de arhitecti MYCC din Madrid.

Casa se afla pe un teren in panta, abrupt, cu inclinatie spre mare, si este inconjurat de o padure de arbori de eucalipt.

Volumul casei a fost invelit cu doua tipuri de materiale, cu scopul de a stabili un dialog cu peisajul. Acoperisul si fatadele scurte au fost acoperite cu Viroc ®, un amestec prefabricat din ciment si aschii de lemn, care, din cauza culorii sale gri, aminteste de lemnul arborilor de eucalipt.

Cele doua fatade principale ale casei, au fost placate cu otel perforat COR-TEN, urmarind o imagine schematizata a unei siluete de padure. Acest material a fost ales deoarece este parte a traditiei locale din orasele de pescuit precum Cedeira, utilizat pentru construirea de barci, iar oxidarea treptata si controlata ofera calitatea de auto-protectie a materialului.

Casa combina două sisteme diferite de constructie : constructie prefabricata (2D) pentru mansarda si constructie modulara (3D) pentru parter. Modulele au fost construite in fabrica, in orasul Madrid.