Lumina in arhitectura – Casa LED ce ilumineaza lacul Constance, in Elvetia

„Interactiunea armonioasa dintre arhitectura si lumina.”

Casa Nordwesthaus situata in portul lacului Constance, din Elvetia, arunca o lumina asupra arhitecturii moderne. Conceputa de echipa de arhitecti Baumschlager Eberle, aceasta constructie cu design modern se ridica 14 de metri deasupra apei, ca un cub stralucitor de sticla, iluminat de un ecran LED cu secvente de culori mereu in schimbare,  care merg de la verde, la albastru, galben si rosu. Specialistul in aplicatii LED, Zumtobel Ledon, a creat acest ecran pentru a ilustra gama vasta de optiuni oferite de tehnologia LED.

Nordwesthaus se mandreste cu 125 de spoturi LED, aranjate in mod expert de-a lungul exteriorului cladirii, cu 12 LED-uri RGB integrate in corpurile de iluminat, care sa permita o paletă de peste 16 milioane de culori. Corpurile de iluminat compacte, dotate cu optica asimetrica, asigura ca golurile in forma organica din zidurile de beton, sunt luminate in toata splendoarea lor.

Odata ajuns in interiorul acestei cladiri moderne, vei observa ca efectul dinamic de iluminare este la fel de ispititor.