Locuinte pentru pasari in copacii londonezi

In cautatele cartiere ale Londrei, Chelsea si Islington, pasarile isi pretind rapid spatiul lor pentru cuiburi! Cu toate acestea, pasarile ce sunt dispuse la schimbarea cailor sălbatice de a-si face cuib pretutindeni, ar putea fi convinse sa incerce conceptul inovativ de locuinte pentru pasari, dezvoltat de artistii de la Fieldworks Londra.

„Orasul spontan din copac” s-a deschis recent, ca parte a “Proiectului Gradina Secreta” realizat de  UP Projects, si spera sa se dezvolte intr-un paradis de biodiversitate si sa creeze o noua constientizare publica a valorii ecologice si culturale a spatiilor urbane verzi.

Cu peste 250 cutii pentru pasari, disponibile in aceasta instalatie de arta sculpturala, pasarile pot alege dintr-o gama larga de forme si dimensiuni de cutii pentru a le utiliza ca si spatii pentru adapost, hrana ori cuiburi. Complexul divers de cutii de pasari a fost conceput pentru a reflecta arhitectura din apropierea teraselor georgiene, si a apartamentelor din anii 1960 care inconjoara parcul din Gradinile terasei Duncan si Gradinile Cremorne.

Locuintele de pasari au forme ciudate, organice, care sunt create prin stivuirea impreuna a diverselor casete modulare,  acestea fiind tesute impreuna prin benzi elastice, ceea ce inseamna ca structura se poate modifica in timp, odata cu cresterea copacului.