igloomedia prezinta: Hoteluri din Romania

Editura igloomedia a lansat în luna mai cel de-al cincilea album din seria igloobest – Hoteluri din România, o selecție de 13 hoteluri din orașe importante ale tării, a căror amenajare poartă semnătura unor arhitecți sau designeri de succes. Publicația se adresează atât călătorilor cu stil, ce își doresc experiențe personalizate, cât și celor pasionați de design, interesați să descopere proiecte recente, valoroase.

După albumele dedicate caselor, interioarelor de locuințe și imobilelor de birouri, am ales să abordăm tema arhitecturii hoteliere, într-un moment în care personalizarea și abordările personalizate își fac loc, din ce în ce mai mult, în acest domeniu.

La prima vedere, turismul local pare a fi dominat de pensiuni și hoteluri realizate din interes economic imediat, fie copiind inadecvat anumite modele, fie afișând un kitsch strident. De-a lungul ultimilor ani, am descoperit însă și o serie de proiecte de calitate, multe dintre ele la nivelul arhitecturii turistice internaționale. Și, cum miza seriei igloobest, a fost, încă de la prima apariție, de a arăta fața „bună” a arhitecturii locale, ele au fost adunate în acest album.

Selectia noastră poate părea la prima vedere eterogenă, dar ceea ce unește toate aceste proiecte este tocmai preocuparea pentru confort și într-un sens vizual, estetic, nu doar fizic. De la “reprezentante” ale unor prestigioase lanțuri hoteliere internaționale și până la boutique hotels, sunt proiecte unde arhitecții și proprietarii / investitorii și-au propus să creeze o anumita atmosferă, și-au dorit să poată spune o poveste pe care călătorul să o transmită mai departe.

Albumul Hoteluri din România (bilingv – română-engleză) este disponibil în librăriile Cărturești și Humanitas din întreaga țară, precum și în magazinele din rețeaua CLB (Compania română de librării). De asemenea, el poate fi comandat online, pe site-ul editurii: www.igloo.ro.

Un preview al albumului poate fi accesat la www.issuu.com

Despre igloomedia

Editura igloomedia a fost înființată în 2001 și este în prezent una dintre puținele companii editoriale din țară specializate în publicarea cărților de arhitectură, design interior și patrimoniu. Misiunea sa este ridicarea standardelor culturii vizuale într-o societate care își caută încă reperele în domeniul arhitecturii și al politicilor urbane.

igloomedia este si editorul revistei lunare igloo habitat&arhitectură, situată la interferența unor tematici dintre cele mai variate: arhitectură, design, patrimoniu, cultură urbană, artă contemporană.

Descarcă comunicatul în format pdf

[sursa: igloo.ro]