Hotel Prahran, un pub chic din Victoria, Australia

Arhitect: Techne Architects
Amplasament: Victoria, Australia
Designer interior: Bianca Baldi
Suprafața: 550 mp
An: 2013
Fotografii: Peter Clarke

Hotel Prahran din Victoria. Australia, a fost redesenat de Techne Architects, cu sediul în Melbourne. Acoperind o suprafață desfășurată de 550 de metri pătrați, la acest proiect au colaborat unii dintre cei mai buni experți din domeniile lor respective.

 Hotel Prahran este un pub cu două etaje, cu o fațadă Art Deco, dar având în partea din spate, un volum neproporționat foarte bine cu restul clădirii, cu o structură cu un singur etaj, Arhitecții au  propus o demolare completă a părții din spate și crearea unui volum cu două etaje și cu o curte centrală.

Primul lucru care atrage ochiul este utilizarea de tuburi pentru conducte, supradimensionate, din beton, suprapuse, pentru a forma fațada către stradă. Fiind foarte distinctive, forma lor oferă adâncime vizuală, au o valoare impresionanta, dramatică, se potrivesc perfect cu elementele circulare existente și, în cele din urmă, ele reflectă imaginea unor butoaie de bere suprapuse, o idee grozavă pentru fațada unui pub.

Curtea este tratată diferit. Aceasta întretaie și conectează cele două părți ale pub-ului, oferind, de asemenea, un spațiu cu multă lumină naturală. Stâlpi mari din oțel sprijină standul plutitor, care este făcut, de asemenea, din tuburi de beton. Un cadru din oțel traversează spațiul, servind ca structură de acces pentru diferitele cabine.

Materialele prime, cum ar fi oțelul și betonul, au rămas vizibile, formând un contrast puternic cu tapițeria din piele și cu numeroasele plante care par a oferi o căldură aparte localului.

Diferitele caracteristici interioare ale pub-ului au oferit opțiuni variate pentru ambiente multiple într-un singur spațiu. Există zone private, izolate, dar și zone sociale mari și deschise. Hotel Prahran este un proiect curajos al celor de la Techne Architects, dar judecând după rezultate, unul de foarte mare succes

sursa contemporist.com