Gradinita in Granada, Spania

Astazi va prezentam o gradinita realizata de arhitectul Alejandro Muñoz Miranda in Granada, Spania.

Proiectul gradinitei se remarca prin volumul exterior alb, compact, prin ferestrele colorate, peretii deschisi de sticla, ce permit desfasurarea mai multor activitati de grup ale copiilor, gradinita fiind complementara spatiului exterior – locului de joaca in particular.

Salile de clasa sunt diferentiate pe grupe de varsta, doua sali de clasa pentru copiii de pana la1 an, cu dormitor, doua sali de clasa pentru copiii de 1-2 ani, cu dormitor si trei sali de clasa pentru copiii de la 2 la 3 ani fara dormitor. Toate salile de clasa de la acelasi nivel, pot fi conectate pentru activitatile unui grup mai mare. Chiar si atunci cand partitiile mobile sunt inchise, continuitatea vizuala este realizata prin partile superioare vitrate ale peretilor de compartimentare.

Intreaga structura evolueaza in jurul locului de joaca exterior, acoperit, care devine inima centrului educational legand salile de clasa si circulatia interioara cu gradina. La est se afla zonele de bucatarie si sala de mese, administratia si sala de gimnastica.