Globevill Office, clădire de birouri în India

Arhitecții de la architectureRED au realizat o mică clădire de birouri pentru ETA Star, unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari din Asia, la Sriperumbudur, pe autostrada Chennai – Bangalore, India.

Clădirea adăposteşte funcțiuni de marketing şi vânzări iar designul acesteia a fost conceput ca o experienţă fizică, pornind de la arcul de curbură ce îl formeaza autostrada, ajungând la actuala clădire, ca apoi să se extindă înapoi către autostradă, creând o experiență de continuitate. Peisajul conturat în prim-plan creează un cadru vizual puternic iar elevația structurii se prezintă ea însăși ca un obiect în spaţiu.

Intenţia arhitecturală a fost de a crea o construcție ce pare a fi în continuă mişcare, completată de  fluxul nesfârşit de spaţii. Accesul în clădire se face printr-o rampă, care se continuă în interiorul volumului de două niveluri, accentuând forma dinamică a construcției. Scările către etaj şi coridorul, prezente pe partea de est a clădirii, continuă această experienţă către terasa din sud, menţinând un dialog constant cu peisajul exterior.

Având o formă minimalistă, clădirea adăpostește în partea din față un spațiu de vânzări cu o înălţime dublă, în timp ce în partea din spate se află zona de birouri. Liniile puternice şi curate în planul sitului sunt în contrast cu arcul de curbură al autostrăzii, accentuând direcția de mișcare și dinamismul construcției.

[ sursa archdaily ]

PROIECTarchitectureRED

AMPLASAMENT – Sriperumbudur, Chennai, India

PERIOADA DE EXECUȚIE – 2009-2010

CLIENT – ETA Star

FOTOGRAFII – architectureRED