Festivalul Mondial de Arhitectura, WAF2010

In acest an,  Festivalul Mondial de Arhitectura, WAF2010, va avea loc in Barcelona in perioada 3-5 noiembrie. WAF este un eveniment international destinat pentru a recompensa excelenta intr-un format interactiv. Festivalul aduna la un loc seminarii , expozitii , si proiecte ale  arhitectilor din intreaga lume (anul trecut 1,507 arhitecti din 71 de tari a ajuns la Barcelona). Pentru a  va inscrie proiectul , este necesara crearea unui cont pe adresa http://www.worldarchitecturefestival.com/register.cfm  pana in data de 2 iulie. In plus, arhitectii sunt incurajati sa isi prezinte mai mult de un proiect.

Potrivit site-ul lui WAF, proiectele vor fi evaluate pe criteriile arhitectul  roman Vitruviu care  spunea ca un edificiu de arhitectura bine conceput trebuie sa contina trei caltati si anume: durabilitatea, utilitatea si estetica. Aceste trei criterii raman solide ca baza pentru a judeca arhitectura acum ca atunci cand au fost concepute. Aşa cum fiecare decizie de proiectare afectează pe multe altele, si cele trei criterii sunt legate intre ele in cadrul procesului de proiectare.

Multe dintre aspectele legate de o cladire, care trebuie sa fie luate in considerare la evaluare,  trebuie sa le atinga pe toate trei.  Acestea includ: claritate in  organizare, de la amplasament pana la proiectarea propriu – zisa; ordine, expresie si reprezentare,  ambitie arhitecturala adecvata, integritate si onestitate, limbaj arhitectural,  scara, conformare si  contrast, orientare, perspectiva si aspect, detaliu si materiale, structura, servicii de mediu si utilizarea energiei, flexibilitate si adaptabilitate, sustenabilitate, estetica.