Fereastra de mansarda cu motor solar de la VELUX

Compania VELUX lansează pe piaţa din România prima fereastră de mansardă din lume cu motor solar. Datorită mecanismului inovator, noul tip de fereastră de mansardă consumă ZERO energie electrică. Produsele vor ajunge în magazinele din ţara noastră la mijlocul lunii aprilie.

Datorită poziţionării la polul superior al unei clădiri, mansarda are avantajul că poate capta, prin ferestrele de mansardă, razele solare venite din toate direcţiile, în orice moment zilei. Ȋn plus, ferestrele sunt adevărate receptoare ale luminii naturale, aducȃnd într-un spaţiu cu cel puţin 50% mai multă lumină naturală decât ferestrele verticale.

Mecanismul de funcţionare a ferestrelor de mansardă VELUX cu motor solar este simplu şi uşor de adaptat chiar şi ferestrelor care nu beneficiază încă de acest sistem. Energia captată prin celulă se stochează în permanenţă în baterie iar când butonul telecomenzii este acţionat, impulsul se transmite motorului solar care preia energia de la baterie şi deschide fereastra. Astfel, chiar şi în zilele cele mai întunecate, fereastra se poate deschide. Mai mult decât atât, în cazul în care plouă şi fereastra a fost uitată deschisă, un senzor special o va închide automat după căderea primilor stropi de ploaie. Acţionarea ferestrei se face printr-o telecomandă care îi conferă utilizatorului libertate deplină de control: programarea orelor de deschidere sau închidere, deschiderea ferestrelor pe rând sau simultană, independenţă faţă de orice sursă de energie electrică.

Ȋn plus, toate ferestrele de mansardă VELUX cu clapetă de ventilare acţionată manual pot beneficia de acest nou sistem cu ajutorul unui kit de operare cu motor solar. Kitul este ideal, în special în cazul mansardelor finalizate şi amenajate, deoarece nu necesită niciun fel de cabluri de alimentare sau conexiuni la o sursă de curent electric.

Mai multe informatii pe www.velux.ro

[www.echipapr.ro]