EXPERIENŢA BIFE-SIM 2013: conferinţe, consultanţă şi programe speciale

În faţa publicului român şi străin, târgul se va contura ca o experienţă inedită, menită să lărgească orizontul oricui e interesat să cunoască mobila şi designul din România. Dincolo de articolele exclusiviste, produsele unice şi stilurile spectaculoase, toate prezentate de la A la Z de peste 250 de producători şi distribuitori de mobilă, echipamente şi accesorii din ţară şi din străinătate, vizitatorii vor avea acces gratuit la o serie de evenimente şi programe organizate în cadrul BIFE-SIM 2013.

Cea mai mare desfăşurare de forţe va avea loc în primele zile ale târgului, când organizatorii lansează provocarea Design is pure lust. Conferinţa, care se va bucura de intrare liberă în limita locurilor disponibile, va dezvalui cele mai noi creaţii în domeniu. Mai mult, invitaţii conferinţei – designeri, profesori, studenţi şi reprezentanţi ai mediului de afaceri – vor încerca să afle cum poate fi corelata oferta educaţională cu piaţa muncii, astfel încât barierele întâmpinate de tinerii absolvenţi ai specializării Design să fie inlăturate.

Tot la capitolul design, pentru vizitatorii care îşi doresc să consulte un specialist în amenajarea interioară, organizatorii au dezvoltat un program numit Designers say. Cei interesaţi pot afla de la specialişti cum trebuie să arate articolul de mobilier care să se incadreze perfect în ambientul de acasă sau chiar cum îşi pot mobila locuinţa în funcţie de personalitate.

În paralel cu activităţile destinate publicului larg, la BIFE-SIM 2013 se va desfăşura Furniture Forum, marea întâlnire a celor care activează în industria mobilei. Conferinţa va supune spre dezbatere cele mai stringente probleme din domeniu.

Un alt program destinat publicului specialist va pune în lumina reflectoarelor tehnologii revoluţionare, aparţinând sectorului Echipamente. Innovation Tour îi va purta pe vizitatori într-o incursiune în lumea celor mai performante sisteme de prelucrare a lemnului.

Competiţia mult asteptată de studenţii facultăţilor de arte, dar şi de cei ajunşi deja în categoria specialiştilor este organizată şi anul acesta de Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România la BIFE-SIM 2013. Concursul Naţional de Design de Mobilier este un act de concepere a produselor ţinând cont de evoluţiile şi mutaţiile din societate, de inovaţiile epocii: materiale noi, tehnologii noi, procedee industriale noi. Concursul are două etape, iar prima dintre ele, cea de Creaţie şi-a desemnat deja câştigătorii. Cea de-a doua etapă, Produs realizat are ca termen final, 16 septembrie 2013, iar selectarea şi premierea vor avea loc în cadrul BIFE-SIM 2013.

BIFE-SIM 2013 este organizat de Romexpo şi co-organizat de Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România, Camerele de Comerţ şi Industrie din România şi Euroexpo. Pentru mai multe detalii, accesaţi www.bife-sim.ro