Espace St. Denis – Renovarea unui apartament în Montreal, Canada

Nume proiect: Espace St. Denis

Designer: Anne Sophie Goneau

Amplasament: Montreal, Canada

Perioadă execuție: 2013

Fotografii: Adrien Williams

Renovarea îndrăzneață a acestei reședințe de 100 mp din Montreal, a fost realizată de un talentat designer canadian, Anne Sophie Goneau. Stilul abordat în design-ul apartamentului este unul rustic și modern în același timp,  cerința principală fiind de a optimiza fiecare cameră, respectând arhitectura existentă.  Astfel, pereții goi, din cărămidă aparentă sau placați cu lemn rustic, sunt în contrast puternic, dar plăcut, cu griul luminos al podelei epoxidice și albul strălucitor al tencuielilor și al unor părți din mobilier.

În volumul principal, grinzile de oțel delimitează vizual bucătăria și camera de zi. Alături de alegerile structurale, mobilierul este redus la minimul necesar, pentru a nu supraîncărca spațiul. Piesele de mobilier alese au o identitate puternică, aducând astfel un caracter definitoriu în întreaga reședință. Se pot observa lămpile Mykonos de Artemide în camera de zi, băncile mari de lemn realizate de frații Bouroullec, lustra de bronz, realizată de Tom Dixon, ce atârnă deasupra locului de luat masa sau lampadarul Coupé for Oluce al lui Joe Colombo și scaunul Audrey conceput de Kartell.

[ sursa ozartsetc ]