Convenția Română de Arhitectură și Design 2012

Universitatea de Arhitectură ” Ion Mincu” din București și DK EVENTS anunță lansarea Convenției Române de Arhitectură și Design 2012 ( ROCAD ) – un eveniment dedicat aniversării a 120 de ani de educație în arhitectură –  ce va avea loc la Palatul Parlamentului, București, în perioada 16-18 mai 2012.

În cadrul acestui eveniment se vor desfășura :

1.  Prezentări, discuții deschise și întâlniri cu invitații speciali de peste hotare – câștigători ai Premiilor Pritzker, președinți de asociații de design internaționale și arhitecți de talie mondială.

2.  Expoziție de produse-vedetă a firmelor din domeniu – respectând tema generală a evenimentului: „new arrivals in architecture and design”, companiile vor expune cele mai recente produse ale lor.

3.  Concursuri specializate – cu participarea companiilor prin produse care fac parte din cea mai recentă linie lansată reprezentând gama de top curentă a acestora.

4.  Concursuri de standuri în care juriul va fi reprezentat, pe de o parte, de invitați din arhitectură și design din străinătate și pe de alta parte, de publicul vizitator al ROCAD (ex: „cel mai frumos stand”, „cea mai dinamică echipă de stand”, „cel mai interesant produs expus în standuri”). Prin aceasta, ROCAD nu reprezintă un complex standard de standuri, ci încearcă să încurajeze participarea la expoziție prin creativitate și originalitate în realizarea unor standuri care să pună foarte bine în evidența produsele expuse.

6. Sesiuni de Pecha Kucha – prezentări pe teme concrete de specialitate, dar și abstracte generatoare de dezbateri. Pecha Kucha reprezintă o forma dinamică de prezentare – 20 de slide-uri sunt expuse in 20 de secunde, 6 minute și 40 de secunde durând întreaga prezentare.

7. Forum de oameni de afaceri – organizarea unor întâlniri structurate între dezvoltatori imobiliari, constructori și arhitecți.

8. Mese rotunde cu factori decizionali din lumea arhitecturii – primari, arhitecți-sefi de județe, arhitecți-sefi de municipii.

9. Întâlniri ale asociațiilor din arhitectură și design locale și internaționale.

 ROCAD celebrează noutatea absolută, inovația și creativitatea în design și arhitectură. Invitând atât companiile din domeniu, cât și specialiștii de talie internațională să expună ultimele lor realizări, ROCAD încurajează originalitatea și dinamizarea pieței autohtone.

Pentru mai multe informații, vizitați www.rocad.org.ro