Complex rezidențial în Danemarca – The VM Houses

The VM Houses sunt două blocuri de locuințe de forma literelor V și M, proiectate de PLOT = BIG + JDS, în Copenhaga, Danemarca. Pornind de la principiul că oamenii, fiind diferiți, au nevoie de apartamente diferite, blocurile de locuințe sunt concepute ca atare, pentru a permite o serie largă de parametrii de iluminare naturală, intimitate și priveliști înconurătoare.

În cadrul acestui proiect, tipologia de locuire a lui Le Corbusier, din Unite d’ Habitation, este reinterpretată și îmbunătățită. Coridoarele centrale sunt scurte și primesc lumină naturală din ambele capete ale clădirii. Relația discretă cu vecinătățile este asigurată de priveliștile pe diagonală către vastele câmpii din împrejurimi. Toate apartamentele au un spațiu dublu pe înălțime către nord și vederi largi panoramice către sud. Logica planșeului – diagonală utilizat în blocul V este defalcată în proporții mai mici pentru blocul M.

The VM Houses oferă mai mult de 80 de tipuri diferite de apartamente, care sunt programatic flexibile și deschise către nevoile individuale ale vieții contemporane – un mozaic de forme de viață diferite.

PROIECT: PLOT = BIG + JDS

AMPLASAMENT: Copenhaga, Danemarca

PERIOADA EXECUȚIE: 2004 – 2005

SUPRAFAȚĂ TOTALĂ CONSTRUITĂ: 25000 mp (230 de apartamente)

FOTOGRAFII: PLOT = BIG + JDS