Cine sunt expozanţii celui mai mare târg de mobilă din România – BIFE-SIM 2013

Peste 200 de companii din ţară şi din străinătate se pregătesc pentru BIFE-SIM 2013, cel mai mare târg de mobilă, echipamente şi accesorii care va avea loc anul acesta, între 17-21 septembrie 2013, la Romexpo.

Fie că vorbim despre mobilierul din lemn masiv, care i-a făcut renumiţi  pe producătorii români peste hotare, fie despre articole extravagante, unice şi spectaculoase, în ton cu trendurile internaţionale, BIFE-SIM 2013 va aduce în faţa vizitatorilor săi cele mai variate design-uri. Fiecare expozant va incerca să surprindă cu oferte personalizate, parte dintre acestea prezentate în premieră la BIFE-SIM 2013.

CINE SUNT EXPOZANŢII?

Una dintre companiile de top care îşi va bucura clienţii la BIFE-SIM 2013 este SIMEX – producător român apreciat internaţional pentru mobile din lemn masiv, de artă şi sculptată. Surpriza firmei SIMEX pentru BIFE-SIM 2013 va fi un program pe relaţia vest, unde nu am mai fost prezenţi de peste 15 ani. Pe lângă acest program, vom avea trei modele noi, câte unul pentru fiecare palier: ieftin, mediu şi scump, a declarat Cristian Bilz, Director General SIMEX.

            Articolele expuse în cadrul târgului BIFE-SIM vor îndeplini toate caracteristicile de calitate. Calitatea ar trebui să fie în strânsă corelare cu preţul, iar prin cuvântul calitate înţelegem totalitatea caracteristicilor pozitive ale materialelor folosite, complexitatea produselor, gradul de finisare şi aspectul produsului. Ceea ce contează este că, pe un anumit segment de preţ, să oferi din toate cele patru, la nivel maxim, este de părere Daniel Egri, Director General MOBEX, firma care va prezenta în premieră la BIFE-SIM 2013, colecţii cu programe complete şi dezvoltate.

Şi sectorul de Accesorii va fi reprezentat de cele mai sonore nume de pe piaţă, astfel că publicul va beneficia de o gamă largă de oferte. Cele mai importante sunt noile soluţii digitale, o platformă de lucru unică, disponibilă deja în showroom-ul distribuitorilor EGGER, care oferă posibilităţi îmbunătăţite de vizualizare pentru clientul final, dezvăluie Emanuel Rucăreanu, Director General Egger România. Şi Hafele România va miza pe inovaţie la BIFE-SIM 2013 –   Vom prezenta accesorii funcţionale într-un ambient de 39 de mp în care veţi putea experimenta tot ce are nevoie o locuinţă modernă. Hafele Cube a fost prezentat pentru prima dată în 2012, în Germania, cât şi în alte părţi ale lumii, inclusiv la Interzum 2013, unde s-a bucurat de un mare succes ceea ce ne motivează să îl expunem şi la BIFE-SIM 2013. De asemenea, vom prezenta electrocasnice de înaltă calitate şi cu design deosebit, opere ale unor arhitecţi si designeri renumiti pe plan mondial, a declarat Ovidiu Toader, Director General al companiei.

Pentru specialiştii industriei de mobilă, BIFE-SIM 2013 va aduce în prim-plan cele mai noi tehnologii de prelucrare a lemnului. De la Primultini-Italia, vom avea noile modele de cărucioare portbuşteni cu morse complet independente şi sisteme îmbunătăţite de optimizare a tăierii, viteze de avans de peste 200m/minut; multilame cu grosimi de tăiere de la 160 la 250 mm, multilame lansate pe piaţa în urma cu un an, sunt deja în producţie peste 30 de bucăţi. De la Paul-Germania, le vom aduce clienţilor noile linii de optimizare, atât pentru cherestea verde, cât şi pentru obţinerea semifabricatelor, iar de la Baschild, venim cu noi tehnologii de uscare a lemnului, a declarat Paul Teodorescu, Director General WOODEXPERT. Şi pentru Leitz Romania, BIFE-SIM-2013 reprezintă un eveniment major – Întrucât în acest an s-a desfăşurat şi cel mai mare târg de profil din lume, Ligna Hanovra, unde Leitz a fost prezentă cu multe inovaţii, desigur că acestea vor fi capul de afiş al standului nostru, a spus Silviu Coconu, Director General LEITZ România.

EVENIMENTE ŞI PROIECTE DE AMPLOARE

Târgul va găzdui o serie de evenimente organizate atât cu participarea specialiştilor din industrie, cât şi a vizitatorilor. Astfel, pe durata BIFE-SIM 2013 va avea loc Furniture Forum –  conferinţa pe teme de interes pentru industria de profil, vor fi puse în practică  Innovation Tour – un concept care pune în lumina reflectoarelor produsele zilei “de mâine” şi Designers say un loc special unde designerii vor oferi vizitatorilor sfaturi de amenajare a locuinţei. De asemenea, se vor desfăşura Atelierele (Re)Creative şi Concursul Naţional de Design de Mobilier.

În plus, sub conceptul Hosted Buyers, pe durata târgului vor fi organizate, pentru vizitatorii specialişti din străinătate, evenimente B2B, astfel că vizitarea târgului să devină o experienţă inedită şi completă. Aşadar, între 17-21 septembrie 2013, profesioniştii în domeniu din străinătate sunt invitaţi să participe la călătorii de afaceri în România. Aceştia vor putea opta pentru o excursie, într-o locaţie la alegere: Delta Dunării sau Poiana Braşov.

BIFE-SIM 2013 este organizat de Romexpo şi co-organizat de Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România, Camerele de Comerţ şi Industrie din România şi Euroexpo. Pentru mai multe detalii, accesaţi www.bife-sim.ro