Case – copaci în Pedras Salgadas, Portugalia

Arhitect Luis și Tiago Rebelo de Andrade

Amplasament: Pedras Salgadas, Portugalia

Suprafață construită:27 mp

Perioadă execuție: 2012

Fotografii: Ricardo Oliveira Alves

Spectaculoasele case-copaci sunt proiectate de arhitecții Luis și Tiago Rebelo de Andrade și sunt amplasate în rezervația naturală Pedras Salgadas din Portugalia. Acestea, prin forma lor. parcă șerpuiesc drumul lor în pădure, fiind în armonie totală cu natura.

Casele – copaci sunt lungi și subțiri și sunt construite pe piloni. Pentru construcția lor se folosește lemnul și alte materiale naturale, conformându-se planului global de sustenabilitate al rezervației. Mai mult decât atât, pentru a avea un impact minim asupra ecosistemului înconjurător, casele modulare au fost prefabricate și asamblate integral pe sit. Ferestrele mari prevăzute în proiectarea caselor, aduc multă lumină naturală și oferă priveliști superbe ale pădurii din jur.

Amenajările interioare și mobilierul sunt menținute la un nivel minim, pentru a lăsa natura să copleșească oaspeții. Fiecare casă – copac are un dormitor cu un birou, o baie și o bucătărie. Peretii interiori ai caselor – copac sunt placați cu lambriuri din lemn deschis la culoare, aproape alb, care dă volum interior și evită senzația că te-ai afla într-o saună .

Casele s-au dovedit un succes, astfel încât arhitecții au anunțat că sunt în plan de dezvoltare noi concepte de case – copaci adaptabile diferitelor medii naturale, la munte, pe malurile râurilor, în dunele de nisip și nu în ultimul rând, în spațiile urbane.

Voi unde ați vrea să vă construiți o casă – copac?

sursa inhabitat.com