Casa – scara in Japonia

Arhitectii japonezi de la y+M Design Office au proiectat aceasta casa in Oda-city, Japonia, cu o fatada ce formeaza o scara pana la acoperis.

Proprietarii casei sunt un cuplu tanar, amandoi profesori, cu doi copii. Preferintele lor asupra design-ului casei au fost de a aduna mai multi oameni la un loc, proprietarilor placandu-le sa primeasca vizite, sa fie calduroasa si luminoasa, si sa le ofere totusi si intimidate. Lotul de teren este situat pe tarmul marii.

Luand in considerare cele trei cerinte ale clientilor si amplasamentul, arhitectii au venit cu solutia de a proiecta aceasta casa – scara, pentru a permite sa intre lumina soarelui in casa prin fantele de sticla dintre treptele scarii de pe fatada sudica. Fantele de sticla ofera nu numai lumina ci si intimidate in acelasi timp.

Structura exterioara leaga gradina de varful acoperisului, iar in interiorul casei leaga zona de zi de dormitoare. Ferestrele sunt proiectate in asa fel incat sa ofere cat mai multa lumina naturala si ventilare, si totusi sa pastreze intimitatea. Iarna, design-ul acestei case o mentine incalzita, datorita cantitatii maxime de lumina solara in casa, alaturi de incalzirea in pardosea si semineu.

Casa – scara este o solutie perfecta ce poate fi adaptata oricarui tip de climat.

[ via dezeen ]