Casa-pod in Australia

Bridge House, realizata de arhitectul australian Max Pritchard trece peste decalajul dintre inovatie si arhitectura. Este un pod? Este o casa?

Aceasta casa cu design inovator si totodata modern, se intinde peste o vale de rau din afara localitatii Adelaide, Australia. Clientii au avut anumite cerinte in ceea ce priveste proiectul mai neobisnuit de casa: proprietatea fiind mica, si avand in vedere asezarea sa (peste o vale de rau), proprietarii au vrut sa o pastreze in starea sa naturala.

Astfel, arhitectul a conceput acest tip de casa cu design unic, care sa intruneasca toate cerintele. Cu un plan lung si ingust, casa de sticlă se intinde de la o parte a vaii la alta, fara a impiedica fluxul sau perspectivele de vedere ale raului de sub aceasta, precum si pomii care il inconjoara.

Pentru a definitiva conceptul de proiectare, arhitectul a incorporat numeroase solutii sustenabile. Aceasta casa cu design ecologic include ventilatie naturala si de racire pe timpul verii; ferestre termice si pardoseli absorbante de energie termica pentru a incalzi casa pasiv in lunile de iarna; produse locale si materiale reciclabile de constructii; un sistem de reciclare a apei de ploaie; celule fotovoltaice pentru energie electrica in casa, in afara retelei; precum si panouri solare de apa calda pe acoperis, care ofera apa incalzita pentru uz casnic, la un cost minim pentru proprietari si mediul inconjurator.