Casă plutitoare pe râul Amstel în Olanda

Biroul de proiectare +31 Architects au realizat o variantă modernă a unei case plutitoare tradiționale, pe râul Amstel, în inima Amsterdam-ului, Olanda. Arhitecții au căutat să obțină sentimentul caracteristic al unei case plutitoare tradiționale, cu reguli stricte asupra înălțimii, care trebuie să fie minimă.

Această casă pe apă are o vedere largă asupra râului Amstel, dispune de 2 etaje spațioase și o terasă însorită pe acoperiș. Pentru a obține lumina naturală la subsol,s-a creat un gol mare ce leagă cele două etaje. Lumina în camera de oaspeți, de asemenea amplasată la subsol, intră printr-o “fereastră cuc”, poziționată mai jos de șemineul din living, astfel încât nici un spațiu nu este irosit.

În descrierea proiectului, +31 Architects explică:  Locuința pe apă devine din ce în ce mai populară în Olanda. Clienții / proprietarii ce vin la biroul nostru, își doresc șarmul tipic caracteristic al locuinței pe apă, dar nu le plac casele plutitoare existente cu aspect standard de “caravană”. Din ce în ce mai mulți oameni își doresc să locuiască într-o casă plutitoasre cu design contemporan, ce este proiectată pentru a răspunde nevoilor lor specifice.

[ via designboom ]

PROIECT+31 architects

AMPLASAMENT – Amsterdam, Olanda

PERIOADA DE EXECUȚIE – 2010

SUPRAFAȚA CONSTRUITĂ – 200 mp

FOTOGRAFII – Colin Morsch