Casa Oglindă în Copenhaga, Danemarca

Casa Oglindă, concepută de biroul de proiectare danez MLRP, este situată în Parcul Central din Copenhaga, Danemarca.  Fost pavilion de joacă pentru copii, acoperit de graffiti, structura a fost transformată de către MLRP într-un spațiu interactiv, invitând vizitatorii să privească în noua fațadă a pavilionului, căptuşită cu oglinzi trucate . Proiectul reflectă şi cuprinde activitatea dinamică a parcului, creând o tranziţie între mediul construit şi cel natural.

Ferestrele şi uşile sunt integrate în faţada îmbrăcată în lemn, în spatele obloanelor, cu diverse elemente de  panouri  curbate de oglindă. Noaptea  obloanele sunt închise, clădirea devenind anonimă. În timpul zilei, clădirea se deschide, atrăgând copiii care se amuză văzându-se transformați în toate direcţiile, în oglinzile trucate.

Cu mijloace simple, MLRP au reuşit să transforme o clădire existentă, tristă şi anonimă, la o instalaţie unică şi respectuasă, în parcul recent renovat. Casa Oglindă dispune de spații flexibile și toalete, folosite de clasele de grădiniță ce vin la joacă în parc.

PROIECT: MLRP

AMPLASAMENT: Parcul Central Copenhaga, Danemarca

PERIOADĂ DE EXECUȚIE : 2011

SUPRAFAȚĂ CONSTRUITĂ: 140 mp

FOTOGRAFII: Laura Stamer

[ sursa archdezart.com ]