Casă luminoasă în Kawaga, Japonia

Această casă albă este proiectată de  Shinichi Ogawa & Associates şi este situată într-un peisaj rural din Kagawa, Japonia. Compoziţia sa spaţială este foarte simplă, fiind închisă spre exterior de trei suprafeţe verticale şi un plan orizontal, având ca şi faţadă principală un perete semitransparent şi un tunel ce marchează intrarea în casă. Datorită zidului de sticlă, casa este iluminată natural pe timpul zilei iar noaptea se transformă într-o cutie luminoasă.

Interiorul este compus din două tipuri de spaţii. În partea de nord sunt amenajate dressing-uri şi spaţii de utilităţi, nişte camere închise ce au orificii de ventilaţie. În partea de sud, camerele principale sunt conectate liniar cu o curte mare. Culoarea albă, folosită preponderent în acest proiect, unifică interiorul şi exteriorul casei creând o limită nedefinită, continuă intre cele două spaţii.

[ sursa archdaily.com ]