Casa – gradina in Moriyama, Japonia

Acest proiect este un bun exemplu de optimizare a spatiului, si este realizat de Suppose Design Office in Moriyama, Japonia.

Fiind situata pe un lot ingust, intre doua cladiri, casa nu are acces la lumina naturala prin ferestre normale. Astfel, lumina naturala este colectata prin luminatoare de pe acoperis atent pozitionate pentru a ilumina diferite spatii.

Arhitectii au conceput la parterul casei o camera – gradina pentru a compensa nevoia unui scenariu natural exterior, dar au tratat aceasta gradina ca orice camera normala, cu mobilier si tablouri pe pereti.

“Speram ca aceasta casa – gradina sa ne dea sansa sa redefinim elementele de exterior, precum o gradina sau un peisaj, pentru a crea un mediu al casei mai confortabil, ca apoi sa putem recunoaste o varietate mai mare a valorilor arhitecturale.”

[ via archinnovations ]