Casa durabila in Stuttgart, Germania – o casa reciclabila!

Casa R 128 realizata de arhitectii de la Werner Sobek, in Stuttgart, Germania, este o casa in totalitate reciclabila, cu emisii de carbon – zero.

Avand patru nivele, acest edificiu modern de sticla nu are nimic de ascuns. Casa transparenta dispune de o fatada de ferestre cu geamuri triple, ce permit luminii naturale sa se infiltreze prin fiecare camera in interior. Fatada principala a casei dispune de panouri fotovoltaice ce genereaza energie electrica. De asemenea, casa dispune si de alte sisteme durabile uimitoare, precum energie si racire geotermala.

Design-ul modern, modular – incluzand podeaua de lemn si fatadele – este proiectat pentru o asamblare si demontare usoara, deci nu este numai o casa sustenabila, ci, de asemenea, este reutilizabila, si complet reciclabila.

Accesibila printr-un pod deasupra bucatariei si sufrageriei, aceasta casa ofera o primire calduroasa, cu o imagine contemporana. Casa R 128 are un stil minimalist, fara pereti interiori, cu cateva piese moderne, care caracterizeaza conceptul deschis al spatiilor de locuit.