Casa-cutie în Oslo, Norvegia

Casa-cutie este o locuință ecologică cu costuri reduse, creată de arhitectul Sami Rintala, și este situată în Oslo, Norvegia.

Proiectul se concentrează asupra calității spațiului, a materialului și a luminii naturale, și încearcă să reducă suprafața inutilă de la sol. Rezultatul este o locuință a cărei preț este doar un sfert din prețul oricărui apartament de aceleași dimensiuni, din aceeași zonă.

“În Nord toate locuințele sunt construite în așa mod încât să reziste vremii capricioase. În plus, casele sunt încălzite, în mod corespunzător, cu surse externe de energie, mai mult de jumătate din cursul anului. De aceea, realizarea de case mai mici ar aduce un beneficiu considerabil din punct de vedere economic și ecologic. Astăzi, consumul de material și de energie realizat de activitatea de construcții ocupă mai mult de o treime din cantitatea totala la nivel global, depășind consumurile utilizate de trafic și transport.”

Este o construcție prototip, aceeași atitudine putând fi adoptată și la locuințele unor familii mai mari și chiar la clădirile de birouri.

[ via trendir ]