Cape Schank House in Australia

Astazi va prezentam o casa cu un design uimitor, ce se completeaza cu peisajul din jur prin manipularea de forma, material si culoare.

Realizata de arhitectul australian Jackson Clement Burrows, aceasta casa este amplasata pe o culme inalta , in Capul Schank Victoria al peninsulei Melbourne, Australia. Scopul principal a fost de a profita de privelistea expansiva asupra peninsulei, pe care o ofera acest amplasment, de la stramtoarea Bass pana in portul Phillip Bay.

Din punct de vedere functional, casa raspunde nevoilor unui cuplu de pensionari si familiei sale extinse, care vin regulat in vizita cu nepotii. Primul nivel superior, inspirat de forma unui bustean tubular ars gasit la fata locului, gazduieste bucataria, sufrageria, living-ul, garajul si spalatoria. Cel de-al doilea nivel superior, conceput ca o ramura extinsa din bustean, contine un birou, dormitorul principal si o baie. Nivelul inferior contine spatii de gazduire pentru oaspeti, si ascunde spatii functionale pentru sisteme mecanice si echipament de piscina.

Casa este orientata nord-vest pentru a beneficia de privelistile expansive din jur. Pentru a controla incalzirea pasiva pe timpul verii, ferestrele vestice sunt protejate de stresini extinse si jaluzele exterioare actionate automat. Alte solutii sustenabile luate in considerare in acest proiect includ sistemele automatizate electrice ce controleza drenajul apei pentru gradina si piscina, si colecteaza apa de ploaie pentru uz casnic.