Camine studentesti in Paris, LAN Architecture

Proiectate de LAN Architecture, aceste camine au fost finalizate si date in folosinta in februarie 2011, avand o capacitate de cazare pentru 143 de studenti. Amplasat intr-o zona a Paris-ului cu caracter mixt, populata de cladiri rezidentiale, fabrici si ateliere de lucru, acest proiect a fost conceput pentru a se integra in acest mix, prin varietatea de inaltimi a volumelor si prin multe curti deschise pentru studenti.

Proiectul este compus din mai multe cladiri de inaltimi diferite, incadrand o curte interioara centrala. Fiecare aoartament este de aproximativ 18 mp, fiecare cu o vedere catre curtea interioara si este dotat cu o baie, o mica bucatarie si o zona de dormit si birou. Complexul studentesc se incadreaza in tesutul urban prin varietatea de inaltimi a cladirilor. Fatada de la strada este acoperita cu placaj de ardezie neagra, iar fatada spre curtea interioara cu zada. Materialele au fost atent alese datorita duratei mari de viata, precum si datorita esteticii.

Curtea centrala si zona de parcare de bicicleta ofera un spatiu aditional tuturor rezidentilor si incurajeaza comunitatea, actionand, de asemenea, ca un plaman verde pentru complexul studentesc.

In plus, cladirea dispune de sisteme ecologice cu performanta energetica mare, o invelitoare foarte izolata ce  utilizeaza energia solara pentru incalzire, pe timpul iernii,  si ofera ventilatie naturala pe timpul verii.

[ via inhabitat ]