Bienala de la Venetia 2010

Bienala de la Venetia (La Biennale di Venezia) – in prezent condusa de Paolo BARATTA – este, de mai bine de un secol, una dintre cele mai prestigioase institutii culturale din lume. Inca de la infiintare, a fost in prima linie in cercetarea si promovarea noilor tendinte artistice.

In Venetia, se organizeaza evenimente internationale, in domeniul artelor contemporane, care sunt printre cele mai importante de acest gen din lume.

In 2010, se va organiza cea de-a 12-a Expozitie Internationala de Arhitectura (29 august-21 noiembrie) in Giardini si Arsenale; cel de-al 67-lea Festivalul de Film de la Venetia (1 – 11 septembrie), la Lido; al 7-lea Festival International de Dans Contemporan (26 mai – 12 iunie) si Festivalul International, cea de-a 54-a editie, de Muzica Contemporana (24 septembrie – 2 octombrie).

Cea de-a 12-a Expozitie Internationala de Arhitectura, intitulata People meet in architecture, este regizata de Kazuyo Sejima, si va avea loc din 29 august – 21 noiembrie 2010, la Giardini si la Arsenale (previzualizare in 26, 27 si 28 august 2010), precum si in diverse alte locuri din Venetia.

Dupa o serie de editii ale Bienalei de Arhitectura, regizate de critici si istorici eminenti, acest sector este din nou in mainile unui arhitect, Kazuyo Sejima. Fiind prima femeie care va directa Sectorul de Arhitectura al Bienalei, Sejima a primit recent prestigiosul Pritzker Architecture Prize 2010 (impreuna cu Ryue Nishizawa).