Arhetipuri 2011 – Concursul de arhitectura sustenabila temporara pentru spatiul public urban

ARHETIPURI 2011 este un concurs international, deschis, in doua etape, care isi propune sa promoveze calitatea arhitecturala si sa imbunatateasca spatiul public urban din Romania, prin construirea unui pavilion temporar intr-unul dintre orașele care s-au inscris in aceasta competitie.

Conceptul unic al concursului este definit de parteneriatul dintre administratiile publice, arhitecti si mediul economic privat, menit sa creasca calitatea spatiului public, cautand solutii complet noi de activare a unor spatii publice ignorate, abandonate sau pentru care nu s-au gasit inca solutii regeneratoare. Cel putin unul dintre proiectele castigatoare va fi construit si expus pe o perioada de 12 luni, in locatia in care a fost propus, in limita unui buget de constructie de 100.000 euro.

Concursul Arhetipuri permite o participare/ participarea individuala sau in echipa si se desfasoara in exclusivitate online, pe platforma www.arhetipuri.ro, premiile totale depasind 30.000 euro. Pe parcursul a 3 luni de zile, arhitecti si profesionisti sau studenti din domenii conexe vor putea realiza propuneri de imbunatatire a spatiului public urban, pentru 29 de amplasamente propuse din cele 13 orase inscrise.

Juriul concursului este format din Jacques Allard – Belgia; Kai Uwe Bergmann–Danemarca; Robert Kronenburg– Marea Britanie, Carlos Jimenéz– Statele Unite ale Americii, Francoise Pamfil, Serban Tiganas si Eliza Yokina din Romania.

Pentru mai multe informatii vizitati www.arhetipuri.ro.