A51 – cartea arhitectilor romani!

Cum arata arhitectura romaneasca a ultimilor ani? Exista valoare in productia contemporana de arhitectura? Avem si noi, ca in Occident, arhitecti-vedeta, ale caror creatii marcheaza evolutia spatiului construit? In ce masura putem vorbi despre succesul arhitectului roman si cum se reflecta acesta in perceptia publicului?
Aceste intrebari, care ne preocupa si care definesc profesiunea de arhitect, isi gasesc un raspuns actual in A51 – 51 de Birouri de Arhitectura, un volum care prezinta 51 dintre cele mai reprezentative birouri de arhitectura din Romania si peste 100 de proiecte valoroase din ultimii ani.
Dorind sa integreze arhitectul si creatia sa in peisajul societatii actuale, lucrarea propune si un capitol editorial in care arhitectura este tratata din perspectiva celor care interactioneaza cu ea. Astfel, printre alte materiale, Gabriel Liiceanu vorbeste despre modul in care arhitectura ne influenteaza viata, Vintila Mihailescu analizeaza situatia arhitectului roman plecand de la cercetarea sociologica realizata de OAR, iar profesorul si arhitectul Marius Smigelschi trateaza situatia invatamantului de arhitectura de azi, care produce arhitectii de maine.
Cartea contine, de asemenea, si un remarcabil dosar de arhitectura si design international, cu materiale in exclusivitate despre proiecte semnate de Richard Meier, Marcel Wanders, Fratii Campana, Fratii Bouroullec, Tokujin Yoshioka, Oki Sato de la Nendo Studio si multi altii, intr-o alaturare fara precedent pentru un produs editorial romanesc.
Cu continut editorial bogat si o prezentare grafica de exceptie, cele 500 de pagini ale cartii constituie o radiografie obiectiva a arhitecturii romanesti a ultimilor ani, oferind o perspectiva unitara asupra locuirii, a orasului modern si a rolului arhitecturii in viata de zi cu zi.
A51 – 51 de Birouri de Arhitectura – O carte care ajuta publicul sa inteleaga arhitectii si in aceeasi masura ajuta arhitectii sa-si inteleaga publicul!
Rasfoiti-o online si comandati-o chiar acum pe www.a51.ro, pentru a o primi in cel mai scurt timp!